Reiniging

Een goede, dagelijkse mondhygiëne (2 x poetsen, bij voorkeur elektrisch en het gebruik van interdentale reiniging zoals flosdraad en/of borsteltjes) zorgt voor een mooi en verzorgd gebit.
behandelingen / Reiniging

In sommige situaties is dit echter onvoldoende en heeft u daarom nood aan een professionele reiniging van de tandoppervlakken op die plaatsen die gevoelig zijn voor de aanmaak van tandplak en tandsteen. Dit zien we vooral ter hoogte van de uitgang van de speekselklieren (binnenzijde van de onderste snijtanden en buitenzijde van de bovenste kiezen). Ook de consumptie van sterk verkleurende producten zoals thee, koffie, rode wijn, sigaretten kunnen leiden tot verkleuring van het gebit. Wanneer dit frequent en op tijd wordt aangepakt door de tandarts of mondhygiënist kunnen we dit snel en pijnloos verwijderen. Dit doen we met ultrasoon reiniging al dan niet in combinatie met handinstrumenten, waarna dit wordt afgewerkt met zoutstraling voor de moeilijke plaatsen tussen de tanden of polijstpasta. In veel gevallen gebeuren deze behandelingen tijdens de controle afspraak. Indien er echter te veel tandsteen aanwezig is, adviseren we om hiervoor een aparte afspraak in te boeken. 

Indien de aanwezigheid van tandplak en tandsteen zo ernstig is dat ook het tandvlees ontstoken is (gingivitis) en/of de steunweefsels zoals het kaakbot aangetast (parodontitis) zijn, zullen wij u verwijzen naar de parodontoloog. Deze tandarts-specialist legt zich toe op de behandeling van alle tandvleesproblemen en stelt dan samen met u een behandelplan op voor de aanpak hiervan. Zie verder bij parodontologie.

Iets voor jouw mond?

Heb je nog vragen over deze dienst of een andere, of wens je over te gaan tot het maken van een afspraak?

Contacteer ons