Spoed

Tandpijn kan werkelijk de hel zijn. Ze is continu aanwezig en verstoort uw dagelijks functioneren. Als tandarts halen we steeds veel voldoening uit het behandelen van deze pijnklachten zodat u als patiënt onmiddellijke pijnverlichting kan ervaren en opnieuw normaal kan functioneren.
behandelingen / Spoed

Als praktijk doen we ons uiterste best om voor onze bestaande patiënten die bovendien ook op regelmatige basis langskomen voor hun controle afspraken te allen tijde binnen de 24h een oplossing te bieden voor deze pijnklachten bij een beschikbare tandarts. Voor andere patiënten doen we ook telkens ons best, maar kunnen wij dit niet garanderen. Er wordt een spoedafspraak ingeboekt die zich enkel focust op het behandelen van het acute tandprobleem. Hierbij gaan we vrij snel te werk om pijnverlichting te bieden dankzij verdoving en nadien de nodige behandeling uit te voeren zoals een vulling plaatsen, ontzenuwing of verwijderen van een tand. Afhankelijk van de complexiteit van het probleem zal u bijkomende medicatie krijgen of kunnen we enkel een voorlopige behandeling uitvoeren om de pijn onder controle te krijgen in afwachting van een afspraak bij de juiste tandarts-specialist om uw probleem definitief op te lossen. Dit kan het geval zijn bij complexe ontstoken tandzenuwen waarvoor de microscoop nodig is of het verwijderen van afgebroken tanden of wijsheidstanden waarvoor een kleine chirurgische ingreep nodig is.

Volgende problemen beschouwen wij als acute tandproblemen:

  • Acute tandpijn die niet meer onder controle te krijgen is met pijnstilling (paracetamol of Ibuprofen)
  • Trauma door een val of slag
  • Tandpijn bij zwangere patiënten
  • Tandpijn bij kinderen
  • Abcesvorming met zwelling in het gezicht

Overige problemen worden op basis van de algemene richtlijnen niet als acuut beschouwd en daarvoor kunnen we niet altijd binnen de 24h een afspraak garanderen, hoewel we dit steeds zullen proberen.

Indien u als nieuwe patiënt een spoedafspraak krijgt, adviseren we u altijd om nadien een afspraak te maken voor een eerste onderzoek om een volledige gebitscreening uit te voeren zodat we hopelijk deze vervelende tandpijn in de toekomst kunnen vermijden.

Iets voor jouw mond?

Heb je nog vragen over deze dienst of een andere, of wens je over te gaan tot het maken van een afspraak?

Contacteer ons